gerda van KleefIn 2013 ben ik actief gaan vogelen en hier groeide mijn belangstelling voor fotograferen; ik wilde de vogels vastleggen en andere mensen laten zien hoe mooi en divers ze zijn. Ik merkte als we op vogelexcursie waren dat ik niet alleen geïnteresseerd was in de vogels maar ook in de rest van de natuur en het hoe en waarom; daarom ben ik in 2020 begonnen met de Natuurgidsenopleiding bij het IVN. Tijdens de opleiding kreeg ik de kans om stage te lopen bij de Natuurkiekers; voor mij een mooie gelegenheid om te kijken of ik rust kan vinden in het fotograferen want vogelfotografie is altijd haastig, je moet snel zijn anders is de vogel al gevlogen.

De excursies van de Natuurkiekers zijn erg leerzaam, je leert om niet zo maar in het wilde weg te fotograferen maar om eerst goed kijken naar een onderwerp en te bepalen wat het mooiste plaatje kan gaan opleveren.

Helaas is de NGO gestopt omdat tijdens de Coronacrisis men niet meer aan de kwaliteitseisen van de opleiding kon voldoen en als Kwaliteitsmanager begrijp is dat natuurlijk als de beste maar jammer is het wel! Gelukkig mocht ik blijven bij de Natuurkiekers en hoop ik op deze manier nog veel te leren.

Natuurlijk blijf ik ook vogels fotograferen want als actief lid van de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o. onderhoud ik ook hun Instagram, Twitter en Facebook account en die moeten tenslotte ook gevuld worden met mooie plaatjes.

Gerda