selfie JordanDat is hoe ik mezelf kort en bondig zou omschrijven. Altijd op zoek naar een balans tussen natuur enerzijds en techniek anderzijds. Altijd op zoek naar de verassing en verwondering in de natuur. Altijd op zoek naar efficiƫntie in techniek. Een brede interesse en een open mind. In het dagelijks leven werkvoorbereider in de bouw, echtgenoot en vader van 3 zonen van 7, 11 en 14 en altijd wel bezig met natuur in de meest brede zin van het woord.

Als (hobby-) fotograaf laat ik me inspireren door wat ik tegenkom in het veld. Met een macro- en groothoeklens probeer ik de schoonheid van de natuur te vangen in fraaie plaatjes. Onderwerpen zijn dan ook vaak kleine beestjes zodanig in beeld gebracht dat het me blijft verwonderen.

Naast fotograaf ben ik ook imker. De bijenstal varieert van 4 volken in de winter tot maximaal 10 volken in de zomer. De wondere wereld van de bijen blijft fascinerend. Elk seizoen is anders en vraagt om een andere aanpak. Een prachtige hobby die voor mij ook zorgt voor een stuk ontspanning. De solitaire bijen is weer iets anders maar niet minder inspirerend, zeker een mooi fotografie-onderwerp.

Ik heb niet veel nodig om me te vermaken, de natuur zit vol met grote en kleine wonderen.

Jordan Blaauw.