JE 2018 06 14 P1050340 Janny sMijn naam is Janny Eskes.

De liefde voor de natuur is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader nam me al vroeg mee de natuur in en benoemde de vogels en de planten. Op de middelbare school sloeg ik zelf aan het determineren en sloot me aan bij de NJN, een van de jeugdbonden voor natuurstudie.
Dat speelde zich allemaal af in het oosten van het land en het was even wennen voor me toen ik – na een studietijd in Utrecht – in Alphen kwam wonen. Ik vond het hier aanvankelijk nogal kaal in het buitengebied en miste de bossen. Maar al kijkende leert men en ik ontdekte ook de schoonheid van het Groene Hart, met zijn water, groen en vergezichten. Mijn plezier in fotografie hield daar gelijke tred mee. In de loop van de tijd volgde ik onder meer de natuurgidsencursus van het IVN en verscheidene fotografiecursussen.
Mijn vakgebied was de journalistiek en ik zie veel overeenkomsten met de fotografie. Je kunt dat kortweg samenvatten met ‘waarnemen en weergeven’.
Het is leuk om bij de Natuurkiekers gelijkgestemden te ontdekken. Ik vind het heel inspirerend kennis te maken met de kijk op de natuur van de anderen in de groep. Vogels, vlinders, planten, landschappen, libellen, noem het maar op en het komt voorbij. Zo kun je veel van elkaar leren.